Skip to content
Zubarska ordinacija

Dental Center Stanković

Novosti

Folije

Bruksizam ili škripanje zubima, Ortodontska terapija i Retencija nakon ortodontskog lečenja Bruksizam ili Škripanje zubima Bruksizam je štetna navika koja podrazumeva nevoljno (često nesvesno) škripanje ili stezanje zubima. Najčešće se javlja noću, ali može biti i danju, kada su ljudi napeti ili pod stresom. Ovi pokreti su jako štetni za ceo stomatognatni sistem; kako na samo tkivo zuba i njihovo trošenje, tako i na
read more

Karijes i njegovo lečenje​

Da li ste znali da je karijes zuba najčešće oboljenje čoveka? Vrlo su retki oni koji nikada nisu imali pokvaren zub. Karijes najčešće nastaje usled učestalog konzumiranja hrane I pića bogatih šećerom, kada dolazi do promene pH vrednosti u ustima i sledstvene demineralizacije zubne gleđi. Ukoliko se reaguje pravovremeno, karijes se može sanirati plombom. Međutim, ukoliko se približi zubnoj pulpi, mora se izvršiti endodontsko
read more

Istraživači koji razvijaju pametne zubne implantate

Novi implant implementirao bi dvije ključne tehnologije, kaže Hwang. Jedan je materijal natopljen nanočesticama koji se odupire kolonizaciji bakterija.
read more

Naslov novosti Denntal

Zdravi zubi ogledalo su zdravlja, a da bismo ih sačuvali potrebno je redovno ih prati ali i znati kada i kako to činiti. Odavno je dokazano da postoji veza između zdravlja zuba i bolesti kao što su šećerna bolest ili bolesti disajnih puteva.
read more

Hrana za zdrave zube

Redovna higijena je najbolja preventiva za zdravlje zuba. Ipak, mnogi od nas genetski nemaju tu sreću da su nam zubi blistavi.
read more